perjantai 4. syyskuuta 2015

Marjakiisseli


1/2-1 l marjoja

1-2 dl sokeria
1 l vettä
3 rkl perunajauhoja
Valmistusohje:



Käytä yhtä paljon esimerkiksi vadelmia ja punaherukoita, ja mausta marjat sokerilla. Sekoita kattilassa kylmään veteen perunajauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä, lisää sokerin maustamat marjat ja sekoita. Jos haluat, kuumenna vielä uudelleen, kunnes kiisselin pintaan pullahtaa muutama kupla.  Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle vähän sokeria. Tarjoa kylmänä.


Onnistuin kiisselin valmistuksessa, kun seurasin ohjeita tarkkaan ja hämmensin seosta, jottei siihen tullut paakkuja.
Vaikeaa oli saada seos tasaiseksi, eli paakuttomaksi. Onnistuin siinä kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti